Annons

Trojaprodukten klar för NHL

Publicerad 4 maj 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

Trojaprodukten Oscar Fantenberg lämnar KHL-laget Sochi och har skrivit ett avtal med NHL-klubben Los Angeles Kings. Den 25-årige backen har skrivit ett ettårigt kontrakt som ger honom drygt åtta miljoner kronor vid spel i NHL.

Kontraktet är tvåvägs och därmed kan backen också skickas till AHL. Där skulle lönen landa på drygt 600 000 kronor.

Annons

Oscar Fantenberg är född i Ljungby och spelade med Troja fram till våren 2009. Har flyttade sedan till HV71, men gjorde gästspel som utlånad till moderklubben. Det stora genombrottet kom i Frölunda och det gav honom ett KHL-kontrakt med Sochi. Där blev det 23 poäng på 44 matcher den gångna säsongen.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Glad och stolt att signa mitt första NHL kontrakt med <a href="https://twitter.com/LAKings">@LAKings</a>! <a href="https://t.co/bAptleRLPR">pic.twitter.com/bAptleRLPR</a></p>&mdash; Oscar Fantenberg (@OscarFantenberg) <a href="https://twitter.com/OscarFantenberg/status/860016882279227392">May 4, 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons