Annons

Trotjänaren siktar på revansch

Förra säsongen var sådär för Robert Rosén. Nu har han opererat bort smärtan och är redo att visa vad han kan. – Givetvis känner jag en revanschlusta för egen del och efter lagets tidiga sorti, säger centern.
Publicerad 14 september 2017
Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN

När Växjö Lakers lämnade slutspelet i kvartsfinalen mot Malmö i våras kunde det ha blivit sista matchen med gänget för Robert Rosén. Hans långa femårskontrakt gick ut, men under sommaren förlängde han med ytterligare ett år. Centern spelade andra halvan av förra säsongen med en överkroppsskada och hade ont.

– Det började egentligen vid jul. Sen blev det värre och värre. I slutet på januari var det i princip ohållbart, säger Robert Rosén som ändå spelade i slutspelet.

Annons

I sommar har han opererats och nu är han på väg tillbaka på allvar.

– Det börjar kännas bättre och bättre nu. Jag gjorde en operation och börjar få tillbaka kraft och framför allt slipper jag ha ont.

Skadan störde under våren, men den poängstarke centern hittade inte rätt i början på säsongen heller. Men trots motgångarna har han inte analyserat förra säsongen speciellt mycket.

– Nej, klart man kollar lite på det, men personligen känner jag att man litar på sina instinkter. Man litar på sig själv och vet vad man har uträttat förr. Det är bara att gnugga på och inte låta självförtroendet få en törn. I längden ger det utdelning att tro på det man gör. Det är jag övertygad om, säger Robert Rosén.

30-åringen från Alvesta är den spelare som gjort flest matcher i Växjö Lakers a-lag tillsammans med lagkompisen Erik Josefsson. Robert Rosén inleder nu sin tionde a-lagssäsong i Växjö Lakers och han gillar lagbygget.

– Det är väldigt mycket av alla olika ingredienser i de spelare vi fått in. Det ser mycket spännande ut på pappret. Sen är det processen att få ihop en grupp och ett fungerande lagspel.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons