unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trummen klarare än någonsin

Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

200 centimeter. Det är siktdjupet mitt i Trummen just nu och det innebär den högsta septembernoteringen sedan mätningarna infördes på 70-talet. Siffran är ungefär dubbelt så stor som den brukar vara och det beror på reduktionsfisket som Växjö kommun låtit göra.

– Med anledning av det fina resultatet som vi uppnått under våren i Trummen och Växjösjön kommer vi att starta upp reduktionsfisket i Södra Bergundasjön redan i höst, säger Andreas Hedrén, sjömiljöansvarig på Växjö kommun, i ett pressmeddelande.

Dessutom har medelhalten fosfor i Trummens utlopp minskat, vilket leder till att vegetationsområdet kan växa sig större och djurplankton trivs, som i sin tur gör att vattnet ännu mer klart.

Även siktdjupet i Växjösjön är rekordstort. Läs mer om det här.