Annons

Tuffa besparingar väntar polisen

Publicerad 13 januari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Polisen i region syd tvingas spara upp till 100 miljoner kronor i år och enligt ekonomichef Monica Hallberg blir lösningen att dra ner på personal.

– 90 procent kommer att få hämtas hem när det gäller personalkostnader. En mindre del kan sparas när det gäller drift, till exempel utbildningar, drivmedel och resor, säger hon till SVT Småland.

Annons

Region syd, där Kronobergs och Kalmar län ingår, lyckades spara 30 miljoner kronor från 2016. Men trots överskottet uppskattar Monica Hallberg ändå att det krävs besparingar på 70 till 90 miljoner kronor 2017.

– Vi tar med oss pengarna in i år 2017. Men budgetramen för i år kommer inte att räcka till. Vi såg tidigare att vi kanske behövde spara 40-50 miljoner i år, men det har tillkommit kostnader, säger hon till SVT Småland. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons