Tuffa tigrar – tama hästar

Publicerad 17 januari 2016
Éric Castonguay öppnade målskyttet när Taif tog en ny trea i hockeyallsvenskan.

Tingsryd är tillbaka i toppen av hockeyallsvenskan efter 5-2 i söndagens match mot Vita Hästen. Hammalaget vann helt rättvist och visade ännu en gång varför stormar mot allsvensk final.

Stjärncentern Éric Castonguay inledde målskyttet med att sätta 1–0 i powerplay efter bara två minuter. Fem minuter senare kom också 2–0 genom Denny Kearny. Vita Hästen reducerade senare i perioden efter powerplaymål av Adam Schmidt.

I andra perioden utökade Markus Persson och fem minuter in på tredje perioden avgjorde Filip Owesson matchen med sitt 4–1-mål. Alla de fyra första Taifmålskyttarna gjorde sitt tionde mål för säsongen i denna match. Sex spelare har nu gjort över tio mål. Det visar en bredd som inte finns i något annat allsvenskt lag.

Innan matchen var över hade Markus Persson satt ännu en kasse och Joachim Nermark spikade slutresultatet med ett mål i powerplay.

Tack vare trean är Taif nu tillbaka i topp. På onsdag väntar seriefinal borta mot AIK. Samma AIK väntar sedan även i en högst trolig allsvensk final. Taif är i nuläget 15 poäng före trean. Det innebär att jagade lag måste vinna sex matcher fler än Taif under de tolv som återstår. Det lär inte hända.