Annons

Tufft test för Öster

Publicerad 17 mars 2017
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Två matcher återstår innan seriepremiären för Öster. I morgon väntar ett mycket spännande test mot seriekonkurrenten Örgryte.

– De har två extremt bra forwards och de är vassa i omställningsspelet. De fyller på med mycket folk och är ett offensivt skickligt lag, säger Östers tränare Thomas Askebrand.

Annons

Örgrytes skickliga anfallsduo heter William Atashkadeh och Johan Elmander. Östers defensiv ställs alltså på stora prov i träningsmatchen som spelas på Hammarviken Arena vid ÖIS-gården.

Öster har haft en del skadeproblem under våren, men fler och fler spelare är tillbaka i träning. Bara långtidsskadade Johan Hjalmarsson och Elmin Nurkic saknas mot Örgryte. Därmed kan det vara en möjlig premiärelva som matchas i morgon.

– Eventuellt skulle det kunna vara det faktiskt, säger Thomas Askebrand.

Enoch Adu är med i truppen. Öster har ännu inte skrivit något kontrakt, men man är intresserade.

– Han är riktigt snabb i djupled. Han värderar bra, trots att är så ung som han är. Jag tycker att han är bra på att kombinera med andra spelare. Ju mer han tränar desto mer märker man att han har bra spelförståelse.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons