Annons

Tusentals döda fiskar i bäck

Publicerad 30 januari 2016
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

I en bäck som rinner ut i Södra Bergundasjön i Växjö ligger det tusentals döda mörtar. Vad som har hänt fisken är ännu oklart, skriver SVT Nyheter Småland.

– Det kan handla om syrebrist. Det händer då och då när det sker massvandringar i små tillflöden, säger Andreas Hedrén som är sjömiljöansvarig på Växjö kommun till SVT Nyheter Småland.

Annons

Under lördagseftermiddagen hade kommunen inte hunnit undersöka saken men fisken ska samlas in, frysas och användas till en eventuell utredning. Om det finns misstanke om ett miljöutsläpp kommer även miljökontoret att underrättas. Andreas Hedrén understryker att misstanken om syrebrist i dagsläget bara är en gissning, men det kan hända att fisken förbrukar allt syre själva, så det blir mycket ammonium i vattnet vilket gör det giftigt för fisken.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons