Annons

Tusentals kronor extra till sjuksköterskor

Publicerad 3 maj 2016
Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg. Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

På grund av den akuta personalbristen erbjuder Region Kronoberg 5 000 till 8 000 kronor per övertidspass till sjuksköterskorna. Erbjudandet riktas främst mot akutvårdsavdelningen och intensivvårdsavdelningen i Växjö och medicinkliniken i Ljungby, eftersom det är där regionen anser det viktigast att säkra upp personalbristen.

– Vår förhoppning är att detta erbjudande ska trygga upp bemanningen så att vi ska kunna ha de här avdelningarna fullt öppna i sommar och därmed kunna säkerställa en trygg och säker vård för kronobergarna, säger Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg till Smålandsposten.

Annons

De senaste somrarna har det varit brist på sjuksköterskor under semestermånaderna och inför kommande sommar råder det akut brist. Förra året tvingade regionen att stänga fler vårdplatser än vad de egentligen önskade och läget ser ut att bli värre i år.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons