Annons

Tusentals namnunderskrifter för Växjöbon

Publicerad 15 juli 2017
Foto: Daniel Svensson, Barometern
Foto: Daniel Svensson, Barometern

I måndags stod Ahmad Rahimi på Linnéparkens scen och sjöng Kents "Sverige" tillsammans med tusentals andra. I onsdags kom beskedet att han måste lämna landet efter ett tredje avslag på sin asylansökan, skriver Smålandsposten.

I torsdags startade hans språklärare Terese Hansen namninsamlingen "Sverige behöver Ahmad Mohajer", som redan fått över 2000 underskrifter. Mohajer betyder flykting och är det namn som Ahmad använder på internet. Han är afghansk medborgare men född och uppvuxen i Iran. Nu hoppas han kunna påvisa ett så kallat verkställighetshinder.

Annons

– Det är min sista chans. Jag ska visa att jag är ateist för det har jag inte vågat berätta tidigare. Jag kommer bli dödad i Afghanistan som icke-troende, säger han till Smålandsposten.

Ahmad Rahimi har under det senaste året arbetat med att stötta ensamkommande som till Sverige och bland annat blivit utsedd till en av pristagarna i Raoul Wallenberg Academys ungdomspris Ungt Kurage.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons