Annons

Våldsam krock mellan ambulans och personbil

Växjö • Publicerad 1 januari 2018
Foto: Carl Carlert

Strax före klockan 10 inträffade en trafikolycka i centrala Växjö. En ambulans krockade med en personbil i korsningen Storgatan-Linnégatan.

Foto: Carl Carlert, nyhetsbilden.org

Annons

Orsaken till olyckan är oklar. Enligt Smålandsposten är en trafikstolpe i korsningen demolerad och ambulansens ena dörr har blivit bortsliten vid olyckan.

Foto: Carl Carlert

En person färdades i respektive fordon. Ambulansföraren kunde själv ta sig ut för att hjälpa den skadade föraren i den andra bilen. Bilföraren fick sedan föras till sjukhus.

– Ambulansen var under utryckning och det blev en mycket kraftig kollision. Ambulansföraren klarade sig oskadd och det fanns ingen patient i ambulansen. Skadorna på mannen i personbilen vågar jag inte säga något om, berättar Anders Altberg som är insatsledare vid Värends räddningstjänst till Smålandsposten.

Korsningen Linnégatan-Storgatan fick stängas av under räddningsarbetet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons