Annons

Två viktiga premiärpoäng

Publicerad 17 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Det finns dåliga tillfällen att spela oavgjort. Det finns också betydligt bättre tidpunkter. Att göra det i en premiär är ett ganska bra. Det skapar inga rubriker, varken åt det ena eller andra hållet, men det innebär samtidigt att den där första och nervösa matchen är över.

För Växjö DFF var det ganska mycket nerver i den allra första matchen i elitettan. Bara tre av elva spelare i startelvan hade upplevt matcher på denna nivå tidigare och därför var det förståeligt. Växjö DFF växte något otroligt under förra säsongen och inleder nu på en helt annan nivå. Får truppen till samma utveckling i år lär det bli betydligt fler poäng än den man redan spelat hem.

Annons

Det var också imponerande att se hur laget lyckades kvittera efter 0-1 i 72:a minuten. Ett sådant mål kan sänka grupper med betydligt mer rutin, men vikarierande innermittfältaren Anna Anvegård vågade och hittade nickspecialisten (?) Sofia Johansson och 1–1 blev slutresultat.

Öster inledde säsongen på Malmö Stadion mot nykomlingen Prespa Birilik. För många låter en poäng där som en klar missräkning. Jag tror att det var ett ganska bra resultat. Nu är Öster i gång och vet att det krävs hårt jobb för att plocka poäng i serien även denna säsong. Laget har inte varit världsbäst på att förvalta premiärsegrar de två senaste åren. Samtidigt var det ingen förlust och därmed slipper gruppen krisrubrikerna ett tag till. De är nämligen aldrig långt borta i en serie där bara vinnaren når superettan.

Premiäromgången i division 1 södra var en makalös jämn historia. Kristianstad är enda trepoängaren när alla lag nu spelas sin första match. Trollhättan är det enda laget som förlorade. Övriga tolv lag kryssade. Öster är därmed delad tvåa efter sin inledande bortapoäng.

Två andra glädjeämnen för länets bästa lag var att två nyckelspelare levererade direkt. Anna Anvegård fick alltså lämna sin anfallsposition, men klarade innermittfältet minst lika bra. Hon kommer att göra ett par mål den här säsongen också. Robin Strömberg är i år given etta som nummer tio och han inledde med att göra säsongens första Östermål. Kulan är i luften - och båda våra länslag har redan spräckt nollan. Gott så.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons