Annons

UF-företag skänker allt till flyktinghjälp

Publicerad 8 juni 2016
Foto: Privat
Foto: Privat

När Martin Gustavsson, Timmy Ingvarsson, Christoffer Josefsson och Teo Vik startade sitt UF-företag på Katedralskolan i Växjö bestämde de sig för att skänka hälften av vinsten till människor på flykt. När det var dags att avveckla företaget valde de istället att skänka allt.

Företaget har gått ut på att sälja ekologisk choklad till företag och privatpersoner. För att samla ihop ännu mer pengar anordnade också en fotbollsturnering i slutet av april i år där tio olika lag möttes. Alla pengar skulle också gå till flyktingkrisen.

Annons

– Vi blev rörda av det som hände i världen och det var därför som vi valde att hjälpa just ensamkommande flyktingbarn. De behöver vår hjälp, många lever under hemska förhållanden. Hela världen måste bli bättre på det här. Det ska inte var grupperingar i samhället som det är nu, sa Christoffer Josefsson i en tidigare intervju med Vxonews.

Sagt och gjort. Totalt får Erikshjälpen 17 000 kronor, som framför allt ska gå till människor som har drabbats av Syrein-krisen. Utöver de 17 000 kronorna köpte killarna även julklappar för 5 000 kronor till barn på HVB-hemmet Butapalats.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons