Annons

Ugnsbakad torskrygg med lök och ansjovissås

Publicerad 8 juli 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Denna helgen bjuder jag på ett lättlagat torskrecept som jag ofta själv lagar på sommaren. Du slänger lätt ihop rätten på 40 minuter. Jag älskar fisk och äter det så ofta jag kan. Hemligheten med denna rätten är ansjovisen som ger en jättefin smak på såsen. När du har ont om tid och inte vill stå i köket hela dagen så passar den här rätten utmärkt.

Annons

Ugnsbakad Torskrygg med lök och ansjovissås

Ingredienser till 4 portioner

Tid: Ca 40 min

600 g torskrygg (färsk eller upptinad)

1 stor gul lök

5 ansjovisfiléer

Ansjovisspad efter smak

20 cocktailtomater

2,5 dl grädde

Dill

Annons

salt

peppar

Tillbehör

Kokt potatis

Dill

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken.

3. Dela tomaterna och lägg runt om fisken.

4. Bryn löken i smör.

5. Tillsätt ansjovisfiléerna och spadet och låt steka med lite hastigt.

Annons

6. Slå på grädden och låt koka upp.

7. Smaka av med salt och peppar. När såsen blivit lite krämig slå på den över fisken.

8. Gratinera i ugn ca 20 minuter tills fisken är genombakad och löken fått lite färg.

9. Servera med kokt potatis med dill och en god sallad.

Alla recept från Linas kök finns under taggen nedan.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons