Ugnsbakad torskrygg med lök och ansjovissås
Hej, Linas Kök här!
Denna helgen bjuder jag på ett lättlagat torskrecept som jag ofta själv lagar på sommaren. Du slänger lätt ihop rätten på 40 minuter. Jag älskar fisk och äter det så ofta jag kan. Hemligheten med denna rätten är ansjovisen som ger en jättefin smak på såsen. När du har ont om tid och inte vill stå i köket hela dagen så passar den här rätten utmärkt.
Ugnsbakad Torskrygg med lök och ansjovissås
Ingredienser till 4 portioner
Tid: Ca 40 min
600 g torskrygg (färsk eller upptinad)
1 stor gul lök
5 ansjovisfiléer
Ansjovisspad efter smak
20 cocktailtomater
2,5 dl grädde
Dill
salt
peppar
Tillbehör
Kokt potatis
Dill
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken.
3. Dela tomaterna och lägg runt om fisken.
4. Bryn löken i smör.
5. Tillsätt ansjovisfiléerna och spadet och låt steka med lite hastigt.
6. Slå på grädden och låt koka upp.
7. Smaka av med salt och peppar. När såsen blivit lite krämig slå på den över fisken.
8. Gratinera i ugn ca 20 minuter tills fisken är genombakad och löken fått lite färg.
9. Servera med kokt potatis med dill och en god sallad.
Alla recept från Linas kök finns under taggen nedan.
Lina Ländin