Annons

Ugnsbakad torskrygg med örter

Publicerad 12 augusti 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Denna helgen bjuder jag på en god fiskrätt igen och torsk tillhör en av mina favoriter. Tycker fisk passar bra när det är lite dassigt väder ute. I helgen är det dessutom Karl Oskar dagarna i Växjö och då vill man kanske laga något snabbt och enkelt i fall det står annat på agendan. Den här torsklådan går att variera på många sätt och denna är baserad på färska örter.

Annons

Ugnsbakad Torskrygg med Örter

Ingredienser till 4 portioner Tid: ca 30 min

800 g torskrygg

1 stor gul lök

1 pkt cocktailtomater

1 fiskbuljongtärning

1 msk hackad färsk timjan

1 msk hackad färsk basilika

3 dl grädde

Annons

salt

peppar

riven parmesanost

Tillbehör

Kokt potatis

1 Sätt ugnen på 225 grader.

2 Lägg torsken i en ugnsfast form.

3 Salta och peppra fisken samt smula över buljongen.

4 Lägg skivad lök och tomat runt om fisken och tillsätt färska kryddor.

5 Häll över grädden och toppa med parmesan.

Annons

6 Gratinera mitt i ugn i ca 20 minuter.

7 Servera med kokt potatis.

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons