Annons

Ung Växjöbo ströp två personer

Växjö • Publicerad 15 april 2018

En 18-årig Växjöbo döms för två fall av misshandel i centrala Växjö. Den 12 september förra året hamnade mannen i bråk med två andra personer vid järnvägsstationen.

De ska ha bestämt träff vid resecentrum för en uppgörelse. 18-åringen har hävdat att en av personerna ska ha uttalat sig kränkande och nedsättande om mannen.

Annons

Mannen slog en jämnårig man och en 16-årig kille i huvudet, drog ner dem till marken och höll grepp om deras halsar. Strypningen mot 18-åringen avbröts först när två taxichaufförer ingrep.

Den strypte mannen ska ha förlorat medvetandet och fick föras till sjukhus med ambulans. Han ska också ha tappat hörseln på ena örat samt fått sårskada, smärta och andnöd. 16-åringen fick smärta och rodnad.

Den nu dömdes mannen får villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Dessutom ska han betala 2 400 kronor i skadestånd till den jämnårige mannen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons