Annons

Unga män misstänks för stöldkupp

Växjö • Publicerad 16 mars 2018
Foto: Smålandsposten

Strax efter midnatt den 16 februari inträffade ett inbrott i Kalvsviks lanthandel. Flera polispatruller skickades till platsen och två män kunde gripas. Männen fick med sig ett kassaskåp med innehåll till ett totalt värde av 54 000 kronor. Nu åtalas de för stölden.

Männen är 20 och 21 år gamla men det stulna kassaskåpet fanns inte i bilen som de satt i när de greps. Troligtvis ska flera personer ha varit inblandade i stölden och när polisen skulle stanna männens flyktbil körde en annan bil strax framför.

Annons

I efterhand menar polisen att de även borde ha kontrollerat den bilen. Bilen tros ha synts på en övervakningsfilm vid Ingelstad en halvtimme efter inbrottet.

Smålandsposten rapporterar att polisens kommunikationssystem Rakel slogs ut av en störsändaren som tjuvarna hade vid inbrottet. Störsändaren används för att larm inte ska lösa ut.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons