Annons

Unik gymsatsning i Växjö

Publicerad 4 april 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I vår avslutas Mot nya höjders vårtermin och mellan den 2 och 12 maj öppnar projektet Mot ett ”Science gym” på Fortnox arena, dit de klasser som arbetat mest med vårterminens utmaningar kommer att bjudas in.

Satsningen Mot nya höjder syftar till att öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Vårterminens tema har varit ”Make it move”, där fokus legat på rörelse och hälsa. Science gym kommer att besökas av omkring 1 500 elever från Kronoberg och där får de chansen att på ett tiotal stationer uppleva och testa hur olika rörelser påverkar kroppen.

Annons

Stationerna skapas i samverkan med Carolina Klüft, GEN-PEP, Funkibator, GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan), SOK (Sveriges olympiska kommitté), Sveriges Innebandyförbund, Linnéuniversitetet, Tekniska Museet samt ett flertal Science centers.

– Satsningen på ett Science gym är helt unik, det har aldrig tidigare skapats något liknande. Tanken är att varje station ska ha en koppling till Mot nya höjders syfte som är att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. De ska också knyta an till vårens tema – rörelse och hälsa, säger Marcus Brunskog, projektledare Mot nya höjder.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons