Annons

Unik lekplats planeras i centrala Växjö

Publicerad 6 februari 2017
Foto: JULIA RINDHAGEN, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JULIA RINDHAGEN, SMÅLANDSPOSTEN

Tidigare har VXOnews rapporterat om en planerad lekplats i Linnéparken i centrala Växjö. Den 9 februari ska tekniska nämnden ta beslut om lekplatsen, som ska ligga på samma plats där scenen tidigare fanns. Smålandsposten rapporterar att planen är att temalekplatsen ska vara inspirerad av Carl von Linné och hans tid.

– Den är väldigt unik, det finns inte en sådan lekplats i Växjö i dag. Det är specialritade lekutrustningar som har ett 1700-talstema med pastellfärger, säger projektledaren Moa Hansson Broman till Smålandsposten.

Annons

Bland annat planeras ett blomsterslott med en klättervägg och en karusell vid lekplatsen, som förväntas invigas i början av juni om förslaget godkänns. Budgeten för lekplatsen är fem miljoner kronor, och sedan tidigare har kommunfullmäktige beslutat att den som mest får kosta tio miljoner kronor, skriver Smålandsposten.

Se en skiss och läs mer om planerna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons