Annons
Nöje

Unik pop-up i Växjö

Co-Lab Småland Pop-Up skulpturpark är en kringresande utställning där besökaren får möta konst och konsthantverk på tre utvalda platser i södra Smålands inland.
Publicerad 28 september 2017
Foto: Pressbild

Premiären sker i Växjö den 28 september. Då kommer en del av Fagrabäckskogen att förvandlas till en skulpturpark under fyra dagar.

I utställningsarbetet har fyra konstnärer förenats och resultatet beskrivs som ett möte mellan glas, trä, textil och koreografi. Allt detta i platsspecifika verk, performances och individuella alster.

Annons

De fyra konstnärer som deltar är glaskonsthantverkare Markus Emilsson, formgivaren Carl-Oscar Karlsson, dansaren och koreografen Liv Trulsson och konstnären Hanna Roloff.

Den kringresande utställningen vandrar sedan vidare till skogsmark i Klerkeboda utanför Målerås och två övergivna garagebyggnader i centrala Älmhult.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons