Annons

Universitetet blir certifierat

Växjö • Publicerad 13 april 2018
Foto: Hilda Frankki

Linnéuniversitetet har blivit miljöcertifierat enligt ISO 14001. Universitetet blir det elfte lärosätet att klara kraven.

– Detta är ett erkännande. Vi är oerhört stolta och glada över att som lärosäte bli miljöcertifierat. Samtidigt är detta ett steg på vägen mot vår vision. Hållbar utveckling bidrar inte bara till kvalitet utan förbereder också våra studenter för de samhällsutmaningar vi står inför, i näringslivet och den gemensamma sektorn, säger Catherine Legrand, prorektor vid Linnéuniversitetet med ansvar för Hållbar framtid, i ett pressmeddelande.

Research Institutes of Sweden (RISE) utvärdering ger goda omdömen kring universitetets miljöarbete. Linnéuniversitetet skriver i pressmeddelandet att all verksamhet ”ska bedrivas i former som främjar jämställdhet, ekonomisk och social välfärd, rättvisa och en god arbetsmiljö”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons