Annons

Uppemot 100 förhör om skolbranden

Publicerad 1 juli 2016
Foto: Carl Carlert
Foto: Carl Carlert

En knapp vecka efter mordbranden på Växjö Islamiska Skola pågår utredningsarbetet för fullt. Marcus Gustavsson, utredningsledare vid polisen, säger till P4 Kronoberg att uppemot 100 personer har förhörts kring målet.

– Vi fortsätter idag med att hålla viktiga förhör, och inväntar ytterligare uppgifter som vi begärt in. Genom de många förhören har vi fått en del information om vilka som kan ligga bakom, säger Gustavsson till radiokanalen.

Annons

Polisen har sedan tidigare gått ut med att man misstänker ungdomar ligga bakom mordbranden, och detta är fortfarande polisens huvudspår. Marcus Gustavsson vill däremot inte gå in närmare på misstankarna.

– Det figurerar naturligtvis lite olika namnuppgifter, men i nuläget vill jag inte utveckla detta närmare, säger han till P4 Kronoberg.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons