Uppförsbacke för Lakers efter ny förlust

Publicerad 21 mars 2017

Växjö Lakers förlorade den tredje kvartsfinalen mot Malmö Redhawks med 4-3. De 5032 åskådarna i Vida Arena fick se en jämn förstaperiod i högt tempo. För tredje kvartsfinalsmatchen i rad gjorde Malmö matchens första mål, som kom med drygt en minut kvar av perioden.

Tidigt i andra perioden kvitterade Lakers genom Linus Fröberg. Men strax därefter fick Dennis Everberg matchstraff efter att ha crosscheckat en motståndare mot halsen.

I spel fem mot tre kunde Malmö Redhawks återta ledningen igen och i slutet av perioden kom också 3-1 till bortalaget. Inför tredje perioden hade Lakers alltså ett tungt tvåmålsunderläge.

Hoppet tändes i Vida Arena efter att Josh Hennessy reducerat i början av den sista perioden. Efter reduceringsmålet låg Lakers på för fler mål. Men istället gjorde Malmö mål till 4-2, som godkändes efter lång videogranskning. Med 28 sekunder kvar av matchen gjorde Robert Rosén ett reduceringsmål men Lakers kom inte närmare än så.

Lakers ligger nu under med 2-1 i kvartsfinalserien. På tordag möts lagen på nytt.