Annons

Uppmärksammad valturné nådde Växjö

Förre Ny demokrati-ledaren och entreprenören Bert Karlsson har kommit ut som kristdemokrat och är nu ute på en uppmärksammad valturné med Ebba Busch Thor. I Växjö diskuterades ämnen som sjukvård, pensionärsskatten och den infekterade frågan om högtalarsända böneutrop från moskéer.
– Böneutropen är en symbol som splittrar samhället och bör kunna stoppas på nationell nivå, menade Ebba.
Växjö • Publicerad 10 maj 2018
Foto: David Färdigh

Den något oväntade kombinationen Bert Karlsson och Ebba Busch Thor drog fullt hus när Kristdemokraterna höll valmöte på La Castellina i Växjö. Kristen blir jag aldrig, konstaterade Bert inledningsvis och berättade sedan att det framför allt är samsynen i sjukvårdsfrågan som gjort honom till kristdemokrat. Han kräver nämligen att landstingen avskaffas, en åsikt som delas av Ebba.

– Jag vill se en sjukvårdsrevolution under nästa mandatperiod. För att få bukt med de växande vårdköerna ska vi återinföra kömiljarden och avskaffa de 21 landstingen. Alla ska ha rätt till en likvärdig vård oavsett var i landet man bor!

Annons

Äldreomsorg är något som ligger Ebba varmt om hjärtat och det som en gång i tiden fick henne att bli politiker.

– Det dåliga bemötande som min mormor fick av hemtjänsten var det som födde mitt politiska engagemang.

Fler äldreboende, slopad pensionärsskatt och ökade resurser till tullen var frågor som luftades under valmötet. Liksom Berts gamla käpphäst, dansbandsmomsen.

– Det är galet att det är 25 procent moms när ett dansband uppträder och 6 procent när Rolling Stones spelar!

I Växjö har klartecknet för den muslimska församlingen att få ha högtalarsända böneutrop en gång i veckan väckt starka reaktioner. Bert tyckte att godkännandet är bedrövligt och fick medhåll av Ebba.

– Böneutrop är så mycket mer än bara en högtalarfråga. Starka symboler kan förena men också splittra ett samhälle. Det här är splittrande och borde kunna stoppas via nationella politiska beslut.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons