Annons

Utbildning får kritik för bristande kvalitet

Växjö • Publicerad 23 maj 2018

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) bedömer att Linnéuniversitetets forskarutbildning i historia har bristande kvalitet. Nu ifrågasätts examensrätten och universitetet har ett år på sig att rätta till bristerna.

UKÄ menar att det finns svagheter vad gäller doktorandernas närvaro i forskarutbildningsmiljön, doktorandernas i vissa fall låga aktivitet, det fåtal doktorander som fullföljer utbildningen samt möjligheten att genomföra utbildningen på planerad tid. Dessutom ser bedömningsgruppen en allvarlig brist i att doktorander har deltagit i diskussioner och bedömningar av andra doktoranders arbeten i ämnets handledarkollegium.

Annons

– Vi har tagit del av att UKÄ har ifrågasatt vår forskarutbildning i historia. Vi kommer att gå igenom deras kritik noggrant och analysera på vilka sätt vi kan utveckla vår utbildning, och arbetet med att ta fram en handlingsplan för att åtgärda bristerna är redan igång, säger Gunlög Fur, dekan vid fakulteten för konst och humaniora, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har både psykologiutbildningen och ämnet nationalekonomi ifrågasatts i år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons