Annons

Utbildningsministern hyllar Växjö

Publicerad 10 mars 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Utbildningsminister Gustav Fridolin (Mp) är just nu på besök i länet och har under dagen bland annat deltagit i en skoldialog i Alvesta.

– Det betyder allt att få vara ute och träffa lokala politiker och lärare ute i landet - det är omöjligt att få en uppfattning om hur skolan fungerar enbart genom att se ut genom ett fönster på departementet.

Annons

Efter det uppmärksammade fallet i Lund, där en flicka våldtogs och förövarna fick gå kvar på skolan, gick Fridolin ut i media och menade att skollagen måste skrivas om. Regeringen anser att Skolinspektionen ska utreda även sexuella trakasserier och inte av Diskrimineringsombudsmannen som det görs idag.

– Skolinspektionen har en helt annan kompetens för dessa frågor så det här är en viktig lagändring. Det handlar om att ge upprättelse till brottsoffret samtidigt som man kan på allvar kan se till att det inte händer igen.

Under fredagskvällen befinner han sig på Miljöpartiets evenemang "Bar grön" på Kafé de luxe i Växjö där han kommer prata om hur klimatutmaningen skapar möjligheter att bygga en bättre värld. Att Växjö aktivt tagit ställning för att lyfta miljö- och klimatfrågor välkomnar han - likaså att kommunen valt att bredda "Earth hour" till en "Earth week".

– Egentligen borde det vara fokus på frågorna året om, men Växjö är definitivt ett föredöme. Utsläppen påverkar globalt men sker ändå lokalt - därför är det viktigt att kommuner arbetar med miljöfrågor. Jag hoppas att det arbete som idag sker i Växjö ska bli norm för resten av landet.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons