Annons

Utbytesstudent vann Halva Potten

Publicerad 5 februari 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under tisdagens hemmamatch mot Skellefteå kammade 22-åriga Kate Moore från Kapstaden hem Halva Potten-vinsten på 33 490 kronor. För pengarna ska hon köpa en bil, men det blir först när hon kommer hem till Kapstaden.

Kate Moore är en av de studenter som ingår i ett utbytesprogram mellan Stellenbosch University och Linnéuniversitetet. Hon har gått på hockey en gång tidigare i sitt liv, då var det matchen mellan Lakers och Örebro.

Annons

Hon och några kompisar bestämde sig för att hinna gå på en match till innan det var dags att åka tillbaka till Sydafrika. Hon köpte en plats i Halva Potten-lotteriet och glädjen var stor när vinnaren drogs i tredje perioden.

- Jag blev så himla glad att jag hoppade upp från stolen och skrek rakt ut! När jag vaknade idag på morgonen trodde jag att jag hade drömt, så jag var tvungen att dubbelkolla att det verkligen hade hänt, säger Kate Moore till vaxjolakers.se.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons