Annons

Utökad region för arbetsmarknaden

Publicerad 21 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö, Alvesta och Tingsryd har tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Kronoberg ett samarbete för finansiell samordning – Värends samordningsförbund. Nu vill kommunerna se ett större verksamhetsområde samt ökat fokus på samordning. Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, tror att det så kallade Växjölöftet kan bidra med erfarenheter till hela regionen.

I en skrivelse vill de tre aktuella kommunerna ta ett steg mot mer aktivt ägandeskap gentemot samordningsförbundet. Bland annat vill de se ett större verksamhetsområde, färre möten samt ökat fokus på samordning.

Annons

– Vi har höga ambitioner och samordningsförbundet kan användas på ett bättre sätt än vad det gör idag. Vi är alla eniga om den riktning vi vill se nu, en större region där alla samarbetar. Växjölöftet har varit en stor framgång och kan användas i andra kommuner, vi vill att samordningsförbundet ska bli ett kraftfullt och handlingskraftigt paraply för arbetsmarknaden, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons