Annons

Utredning mot polisanställd i Växjö läggs ned

Publicerad 27 januari 2018
Foto: Smålandsposten

I september rapporterade flera medier om en civilanställd inom Polismyndigheten som misstänktes vara inblandad i en härva av grova bidragsbrott i Växjö.

Utredningen, som omfattade tre personer och som gällde utbetalningar på flera hundra tusen kronor från Arbetsförmedlingen, har nu lagts ner.

Annons

Enligt Smålandsposten ska utbetalningarna ha gått till ett bolag i Växjö som redan från start gick dåligt.

”Utgångspunkten för driften har varit att bolaget för den anställda personalen beviljats och kommit i åtnjutande av olika former av arbetsmarknadspolitiskt ekonomiskt stöd från Arbetsförmedlingen”, konstaterar chefsåklagaren Jan Pernvi, enligt tidningen.

Utredningen ska ha visat att bolaget inte följde Arbetsförmedlingens regler för att komma över bidragen men att det inte går att bevisa att de misstänkta haft uppsåt att vilseleda genom oriktiga uppgifter. Åklagaren påpekar också att bidragen trots allt använts till att betala de anställdas löner. Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons