Annons

Utredning om våld mot flicka läggs ner

Växjö • Publicerad 19 mars 2018
Foto: Per-Erik Sandebäck

En 16-årig pojke har varit misstänkt för grov misshandel och olaga tvång i Växjö. Men nu har utredningen lagts ner eftersom brott inte kan styrkas.

Det var i februari som pojken misstänktes ha misshandlat och tvingat ner sin ex-flickvän i ett källarutrymme. Inledningsvis utreddes människorov men rubriceringen ändrades sedan till olaga tvång.

Annons

– Uppgifterna går isär huruvida hon följde med frivilligt ned i ett annat trapphus. Flera vittnen såg att hon satt själv och att pojken hade lämnat platsen. Det hade inte varit något frihetsberövande, säger åklagare Marcus Sjöstrand till Smålandsposten.

Ord står mot ord. Pojken förnekar brott och säger att han själv letat efter flickan, som var försvunnen, och hittat henne. Han bar tillbaka henne hem till sin bostad.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons