Utsikten hemmaslog Öster

Publicerad 28 augusti 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Efter att ha suttit på läktaren i cupförlusten mot GAIS var David Johannesson tillbaka i såväl startelvan som hemstaden Göteborg inför söndagens match mot Utsikten.

Men det stod tidigt klart att den här bataljen skulle få en annan huvudperson. Redan efter nio minuters spel hade nämligen Utsiktens Karl Bohm inte bara gjort ett, utan två mål på Malkolm Nilsson i Östermålet. I slutet av första halvlek hade Johannesson en ribbträff, men närmare kom inte Öster den gången.

Tidigt i andra fick Richard Donkor lämna på grund av skada och ersättas av Josef Elvby. Samtidigt satsade man framåt genom att byta ut Robin Östlund till förmån för Björn Berglund.

Med kvarten kvar kom så även utdelningen, då Jonathan Drott tryckte in 2-1 efter en rörig situation.

Men närmare än så kom aldrig Öster, som inkasserade sin tredje förlust för säsongen. De kan dock trösta sig med att även toppkonkurrenten Landskrona förlorade med 1-0 borta mot Husqvarna. Fortfrande fyra poäng ner till tvåan alltså.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.