Annons

Utvisas - efter Växjöföretagets miss

Publicerad 16 maj 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Han beskrivs som en stjärnprogrammerare och en av landets främsta inom sitt område. Men under tisdagen beslutade Migrationsdomstolen att utvisa 27-årige Tayyab Shabab och hans hustru ur Sverige.

Han kom till Sverige från Pakistan 2013 för att läsa en masterutbildning i datavetenskap vid Linnéuniversitetet. Drygt ett år senare fick Tayyab Shabab fast anställning på ett IT-företag i Växjö och arbetstillstånd. 2016 rekryterades han av ett Stockholmsföretag men när han under våren ansökte om att få sitt uppehålls- och arbetstillstånd förlängt visade det sig att hans tidigare arbetsgivare missat att ansluta honom till tjänstepensionsförsäkringen, som tidigare angetts som underlag.

Trots att det berodde på ett misstag från en arbetsgivare i Växjö beslutar Migrationsdomstolen att 27-åringen inte kan få förlängt arbetstillstånd. Men domstolen var inte enig i sitt beslut, två av fyra ledamöter anser att Tayyab Shabab och hans hustru ska få stanna men ordförandes röst blev utslagsgivande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons