Annons

Välbetalda extrapass tog slut

Publicerad 16 maj 2016
Foto: Stefan Ahlrik
Foto: Stefan Ahlrik

Inför sommarperioden erbjöd Region Kronoberg sina sjuksköterskor mellan 5000 och 8000 kronor per extrapass inom akutsjukvården i Växjö och medicinkliniken i Ljungby. Erbjudandet blev så pass populärt att samtliga arbetsplats nu är bemannade.

– Vi är otroligt lättade över att så många har hört av sig och vill ställa upp. Jag vill rikta ett stort tack till dessa medarbetare, säger Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

I och med detta kommer de kunna hålla planerat antal vårdplatser öppna i sommar. Arbetspassen kommer att bemannas av medarbetare som arbetar eller har arbetat på berörda kliniker, samt genom att sjuksköterskor som normalt arbetar på motsvarande klinik i Ljungby tar extrapass i Växjö och vice versa, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons