Annons

Vandalisering på förskola i Växjö

Publicerad 21 juni 2017
Foto: Anders Johansson, Barometern
Foto: Anders Johansson, Barometern

Pilbäckens förskola i Växjö har utsatts för vandalisering. Under måndagen upptäcktes det att någon eller några har förstört förskolans egenplanterade äppelträd. Samtliga grenar på träder var knäckta och låg på marken.

– Det är så tråkigt. Barnen blir verkligen ledsna på riktigt, säger Annie Erlandsson, förskollärare på Pilbäckens förskola, till Smålandsposten.

Annons

Trädet var en del av det ekologiska projekt som förskolan inledde för något år sedan där barnen planterar träd och växter för att lära sig om kretsloppet. Dessutom har en kompost helt försvunnit från skolgården. Enligt Annie Erlandsson har förskolan problem med nedskräpning på skolgården under kvällar och helger, skriver Smålandsposten.

Trädet var en del av det ekologiska projekt som förskolan inledde förra året där barnen planterar träd och växter för att lära sig om kretsloppet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons