Annons

Var fjärde vårdplats stängd

Publicerad 23 oktober 2017
Foto: Per Jodenius

Över en fjärdedel av vårdplatserna på Växjö och Ljungby lasarett är stängda på grund av bristen på på personal. Iställdet för 407 platser är bara 302 tillgängliga för patienter i nuläget, skriver Smålandsposten.

– Det är så att vi under lång tid inte har haft tillgång till personal och därför har vi tvingats stänga vårdplatser på våra två sjukhus. Så länge jag har varit ansvarig för sjukvårdsfrågorna, i drygt tre år, har vi aldrig kunnat nyttja alla vårdplatser på sjukhusen, säger Charlotta Svanberg (S), ordförande i Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsnämnd, till Smålandsposten.

Enligt Charlotta Svanberg kommer regionen nog aldrig gå tillbaka till att ha över 400 öppnar vårdplatser. Istället vill de styra vården till vårdcentralerna i första hand. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons