Annons

Vårdmissar på länets sjukhus

Publicerad 6 mars 2017
Foto: Sif Erlandsson, Smålandsposten
Foto: Sif Erlandsson, Smålandsposten

I januari anmälde Region Kronoberg en händelse till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan rörde en allvarlig vårdskada.

En liten pojke som led av svåra buksmärtor fördes till akuten vid Ljungby lasarett i september i fjol. Men där kunde man inte ställa rätt diagnos och pojken fördes till Växjö där han under natten röntgades. Undersökningar visade att pojken drabbats av upphävd blodcirkulation i tarmen och pojken opererades akut, skriver Smålandsposten. Den del av tarmen som hade drabbats av vävnadsdöd togs bort.

Annons

Pojken vårdades sedan i flera månader i Lund och lider nu kroniska mag-tarmbesvär. Enligt Region Kronoberg uppstod fördröjningar vid vården av pojken. Smålandsposten rapporterar att dessa bland annat ska ha berott på begränsad erfarenhet av svårt sjuka barn på sjukhuset i Ljungby och kommunikationsbrister mellan läkarna på de inblandade klinikerna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons