Annons

Vårdpersonal vill ta över avdelning i Växjö

Växjö • Publicerad 13 mars 2018
Foto: Per Jodenius

Personalen på bröst- och mammografienheten vid Växjö lasarett vill ta över verksamheten. De har vänt sig till regionstyrelsen och bett om att få driva enheten som intraprenad, skriver Smålandsposten.

Syftet med att ta över verksamheten är att personalen önskar större möjligheter att påverka verksamheten och dess ekonomi.

Annons

– Rent spontant kan jag inte se varför vi inte skulle kunna utreda förslaget. Men hur det sedan blir får vi ta när vi har ett konkret förslag på bordet Vår bröstenhet är en av de bästa i landet men samtidigt är den verksamheten väldigt involverad i andra verksamheter på lasarett. Det måste redas ut hur det ska lösas innan det kan bli möjligt med en intraprenad, säger Anna Fransson (S), regionstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons