Annons

Värsta hyresvärden får betala skadestånd

Publicerad 30 januari 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

Bostadsbolaget Smålandspojkarna, som finns med på Hem och Hyras lista över de värsta hyresvärdarna, äger och hyr ut en del lägenheter i Växjö. Hyresgästföreningen fick under förra året veta att de tog extra betalt för bland annat kyl, frys, köksfläkt och kabel-tv, som i vanliga fall ingår i hyran. Fallet gick till Svea hovrätt som beslutade att Smålandspojkarna var tvungna att betala tillbaka 43 000 kronor till hyresgästerna. Först vägrade de att betala, trots att hovrättens beslut inte går att överklaga, skriver Hem och Hyra.

I augusti förra året fick hyresgästerna sina pengar, men Smålandspojkarna och Hyresgästföreningen möttes även i hyresnämnden där Hyresgästföreningen krävde de på 15 000 kronor i skadestånd för brott mot förhandlingsorden. Hyresnämnden har nu fastställt att Smålandspojkarna har brutit mot förhandlingsorden och ska betala ett skadestånd på 5 000 kronor till Hyresgästföreningen. Beslutet kan överklagas fram till i mitten av februari.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons