Annons

Växjö bäst i julkampanj

Publicerad 6 februari 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Mellan första advent och trettondagen pågick Svenska kyrkans julkampanj för internationella barninsatser. Kampanjen handlade om att många barn dör före sin femårsdag runt om i världen. Totalt samlades det in drygt 45 miljoner kronor till insamlingen runt om i landet.

I Växjö stift slutade summan på drygt fem miljoner kronor. Enligt Svenska kyrkan var snittet per medlem i stiftet 11,47 kronor, vilket är den högsta siffran i hela Sverige.

Annons

– Det är med glädje och tacksamhet vi ser att engagemang och insamling fortsätter öka. När utsatthet och behov blir allt tydligare växer också solidariteten. Människor vill vara med och göra skillnad och vi vet att de insamlade medlen kommer att leda till ett tryggare liv för många barn, säger Jonas Löhnn, stiftsadjunkt för internationellt arbete på Växjö stiftskansli.

I jämförelse med insamlingen året innan samlade medlemmarna i Växjö Stift in 1,3 miljoner kronor mer i år, en ökning på 34 procent.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons