Annons
Växjö

Växjö City är redo för Black weekend

Förra året blev shopping- och readagen Black friday till Black weekend i Växjö City. I helgen är handelssuccén tillbaka.
Publicerad 23 november 2017
Ulrika Åberg och Karin Bååth.
Ulrika Åberg och Karin Bååth.Foto: Nadia Hagberg

Amerikanska Black friday infaller dagen efter Thanksgiving och för ett par år sedan kom shoppinghögtiden även till Sverige. Numera är det många butiker som sänker sina priser eller ger specialerbjudanden under dagen.

Förra året förlängde Växjö City reafredagen till en reahelg, och så blir det också i år.

Annons

– Black weekend togs emot väl förra året och det är därför vi kör på i år igen, säger Karin Bååth som är centrumledare för Växjö City.

Black Friday är ett stort fenomen även inom näthandeln. Men det oroar inte i Växjö City.

– I city får kunderna inte bara själva köpet utan också en känsla. Stadskärnan är mysig, säger Ulrika Åberg, event- och marknadskommunikatör på Växjö City.

– Vi märker också att fler hittar tillbaka till stan. Fotgängarna blir fler och sedan i våras har flera handlare väldigt starka siffror, säger Karin Bååth.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons