Annons

Växjö city ska vara mångas scen

Publicerad 30 maj 2016
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten

Enligt en flödesmätare i Växjö city, tappade stan besökare under 2015. Men hittills i år har besöksantalet ökat, trots att antalet besökare har gått ner totalt sett med tre procent under årets första fyra månader.

Jenny Bäckström, vd för Växjö citysamverkan anser att mätningarna ligger inom felmarginalen.

Annons

– Flödena i city har förmodligen ändrats sedan den installerades 2013. En mätpunkt ger inte särskilt vetenskapliga siffror utan mer en indikation, säger hon till Smålandsposten.

Cirka 35 företagare har lagt ner under hennes ett och ett halvt år vid vd-posten men lika många har tillkommit. Hon anser det finns ett sug efter att fylla galleriorna med företag igen och att fastighetsägarna tänker efter om vad de verkligen vill ha. I veckan öppnar ett nytt företag på Västergatan och under den senaste tiden har många restauranger bytt ut varandra. För tio, femton år sedan höll många restauranger i city sommarstängt, men det har förändrats.

– Jag sticker ut hakan och säger kaxigt att Växjö blivit en sommarstad med fulla uteserveringar, många besökare och aktiviteter, säger Jenny Bäckström till Smålandsposten.

För Växjö City är söndagarna det stora problemet och för att locka fler till stan under veckans sista dag vill Jenny Bäckström lyfta fram de dagarna lite extra genom till exempel musikevenemang.

– Vi vill skapa puls i stadskärnan med spännande, oväntade aktiviteter. Jag vill ha ett samarbete med studieförbund, kulturskola och rektorer och har skickat ut trevare. City ska vara mångas scen, säger hon till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons