Annons

Växjö DFF räddas av kommunen

Publicerad 29 augusti 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Sportsligt går det fantastiskt för Växjö DFF. Ekonomiskt är säsongen en större prövning. Föreningen budgeterade med tv-intäkter på 400 000 kronor inför årets säsong, men de pengarna uteblev. För att överleva på elitnivå får föreningen därför nu ett extra bidrag från kultur- och fritidsnämnden på 400 000 kronor.

– Vi måste göra det här. Jag kan inte ha på mitt samvete att de ska gå i konkurs. Det finns inte på kartan, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Eftersom kultur- och fritidsnämnden ställde in sitt augustisammanträde har beslutet fattats på delegation av de tre ledamöterna i presidiet. De var dock eniga. Det snabba beslutet var ett måste för Växjö DFF, enligt Eva Johansson.

– När vi betalar ut det här kommer de att komma upp på banan efter dikeskörningen. Vi har träffat styrelsen och de har goda ambitioner. De är på rätt väg, men det är här är nödvändigt för att klara den här biten.

Ove Dahl är ordförande i Växjö DFF. Enligt honom har man inte haft något akut konkurshot över sig, men man har tvingats förhandla med leverantörer och huvudsponsorn Visma har gått in och hjälpt till.

– Vi har balanserat på en slak lina, framför allt med likviditetsproblem. Vi har kämpat och kämpat och kämpat.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons