Växjö DFF vände mot topplaget

Publicerad 28 augusti 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Mycket stod på spel på Myreshöhus Arena när tabelltvåan Hammarby gästade Växjö DFF idag. Växjö har under sommaren blandat sig in i toppstriden, men en förlust idag skulle ha inneburit hela tio poäng upp till Hammarby på uppflyttningsplats.

Och i trettonde minuten var det Hammarby som tog kommandot. Efter ett snyggt anfall följt av ett stolpskott kunde Hammarbys interna måldrottning Frida Sjöberg trycka in returen till 0-1. Resultatet stod sig sedan till halvtid.

I andra halvlek jobbade Växjö sig allt närmare en kvittering, men Hammarby såg länge ut att hålla undan. I minut 83 skulle dock målet komma. Nyss inbytta Venera Rexhi lade ett inlägg som Ritah Kivumbi förvaltade till 1-1. Men Kivumbi var inte klar där...

När matchen var på väg in på stopptid var Kivumbi framme på nytt och fullbordade vändningen genom att sätta 2-1 för hemmalaget.

Ännu en vagn att koppla till segertåget, och plötsligt skiljer det bara fyra poäng mellan nykomlingarna Växjö och Hammarby som spelade i Allsvenskan så sent som i fjol.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.