Annons

Växjö - en av Sveriges vackraste städer

Publicerad 28 mars 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Den internationella sajten The Culture Trip, med ungefär fem miljoner läsare i månaden, har listats Sveriges tio vackraste städer. På listan finns bland annat Växjö, vilket 24Ystad var först med att rapportera om.

"Omgiven av flera vackra sjöar och vattendrag är Växjö naturligtvis ett paradis för sportfiskare och kanotister och stadens många parker - som inkluderar Linnéträdgården designad av uppmärksammade svenska landskapskonstnären Ulf Nordfjell och den vackra Växjö stadspark vid sjön och hem för det tyska konstnärskollektivet Inge Idees skulptur Spegelbollen - har lett till sin titel som 'Europas grönaste stad' medan dess livliga centrum vänder sig till kosmopolitiska smaker med hippa butiker, prisbelönta restauranger och sevärdheter som Växjö domkyrka från 1100-talet och det svenska glasmuseet", skriver The Culture Trip.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons