Annons

Växjö fjärde bästa stad i Europa

Publicerad 1 juni 2017
Foto: Elliot Sjöfors
Foto: Elliot Sjöfors

Under hela maj har 52 europeiska städer och kommuner deltagit i Cykelkampen. En av dem är Växjö, som hamnade på en fjärdeplats i hela Europa i katergorin "Bästa cykelstad". Nästan 900 vardagscyklister i Växjö var registrerade i årets tävling och tillsammans cyklade de ungefär två varv runt jorden.

– Det behövs fler vardagscyklister i Växjö. Staden växer och förtätas och för att undvika långa bilköer, ökande utsläpp och ännu mer trängsel behöver fler ta sig fram på cykel. Det jobbas därför intensivt med att på olika sätt stimulera till ett ökat cyklande i kommunen. Det genomförs bland annat satsningar på arbetsgivare och arbetsplatser så att det erbjuds bra förutsättningar för anställda att kunna cykla till och från jobbet, säger Mats Persson, projektledare för Cykelkampen, i ett pressmeddelande.

Bästa cykelstad blev Gdansk i Polen, följt av Telšiai i Litauen och Umeå på tredje plats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons