Annons

Växjö föreslås bli ny huvudstad

Publicerad 4 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö föreslås bli huvudstad för den tilltänkta storregionen som ska innefatta Småland, Öland och Östergötland.

– En eventuellt ny region måste också ta hänsyn till sydöstra Sveriges förutsättningar, därför är förslaget med Växjö som regionsäte logiskt. Ett regionsäte kommer att innebära många hundra nya jobb vilket är positivt för Kronobergarna, säger Anna Fransson, regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Kronoberg.

Annons

Även kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) välkomnar förslaget om att Växjö blir regionsäte.

- Det är positivt, men det måste till fler fördelar till länet och Växjö för att jag skall tycka att denna nya region är ett bra förslag, skriver han på sin blogg.

Civilminister Ardalan Shekarabi meddelade för några veckor sedan att utlokaliseringen av myndigheterna ska utvecklas och att fler statliga jobb ska fördelas i andra städer än bara Stockholm.

– I dagens Kronoberg måste de statliga arbetstillfällena bli fler - något som vi anser vara självklart i en fortsatt diskussion om en storregion, säger Åsa Karlsson Björkmarker (S) i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons