Annons

Växjö har vuxit till 88 000

Publicerad 19 januari 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smp
Foto: Filip Sjöfors, Smp

Invånarantalet fortsätter att växa i Växjö kommun. Den 23 februari förra året välkomnade Växjö sin 87 000 invånare och under det gångna året har invånarantalet ökat med cirka 1 150 personer. Idag bor det 88 120 invånare i kommunen, skriver Smålandsposten.

Ett stort födelseöverskott och fler som har flyttat till kommunen är en bidragande orsak till befolkningsökningen. Thomas Karlsson, näringslivschef på Växjö kommun tror också att universitetet är en bidragande faktor, eftersom det lockar en ung målgrupp till stan. I sin tur leder det också till en snabb utveckling.

Annons

– Det finns också en målmedvetenhet att bygga attraktiva bostäder och att ha ett bra utbud av kultur- och idrottsaktiviteter, säger han till Smålandsposten.

Vad det gäller bostadsfrågan kommer ungefär 570 nya boenden bli färdigställda det kommande året.

Flera prognoser visar att kommunen kommer fortsätta att växa. Men en tillväxt på cirka 1 200 personer om året innebär de att det kan bli fler än 90 000 invånare någon gång under sommaren 2017.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons