Annons

Växjö inspirerar andra kommuner

Publicerad 30 mars 2017
Foto: PER REINHOLTZ
Foto: PER REINHOLTZ

Nästa vecka får Växjö besök av politiker från Upplands Väsby kommun och projektgruppen för Väsby Entré. Besöket genomförs för att hämta kunskap om Växjös stationsområde, bland annat genom stadsvandring och inspirationsbesök i de nybyggda delarna av stationsområdet.

– Det blir nyttigt för oss att träffa de som har ansvarat för utvecklingen och genomförandet av det nya stationsområdet i Växjö. På så sätt får vi insikter i situationer som kan uppstå i genomförandet av Väsby Entré, säger Anne-Sophie Arbegard, projektchef för Väsby Entré.

Annons

Väsby Entré planeras bli en ny stadsdel vid Väsby station, som ska knyta ihop centrala delar av Väsby och bli en mötesplats.

– Vi behöver lära av andra kommuners erfarenheter för att kunna fatta bra beslut när det gäller Väsby Entré. Vi ska inte uppfinna hjulet på nytt, säger Ann-Christin Martens (S), kommunstyrelsens vice ordförande i Upplands Väsby.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons