Annons

Växjö kan få nytt jätteområde

Publicerad 10 januari 2018
Foto: David Elg

Växjös nya stadsdel Bäckaslöv ska växa fram. Väster om stadsdelen, längs Norra Bergundasjön och järnvägsspåren, finns en vision om att bygga ett stort friluftsområde. Området kan bland annat innehålla flera fotbollsplaner, elljusspår, promenadstråk och naturcentrum, skriver Smålandsposten och hänvisar till en förstudie.

– Vi vill helt enkelt ligga några steg före i planeringen. Den här förstudien ska ses som en idé, vad som kan göras med detta naturområde när stan växer och förtätas vilket skapar nya behov. Förstudien finns med när kommunen planerar vidare, säger Kristina Thorvaldsson, projektledare för Växjös stadsutveckling, till Smålandsposten.

Kommunen planerar också att bygga omkring 1 200 nya bostäder och en ny grundskola med start tidigast år 2020 på Bäckaslöv. Inga politiska beslut har dock tagits.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons