Annons

Växjö klättrar i kommunranking

Publicerad 11 maj 2017
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten
Foto: Robin Sparf, Smålandsposten

Under torsdagen meddelades att Växjö kommun hamnar på plats nummer 18 i magasinet Fokus årliga ranking ”Bäst att bo”, där tidningen tillsammans med Internationella handelshögskolan i Jönköping undersöker allt från skolor och omsorg till vägar, huspriser och öppenhet. Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) ser positivt på resultatet och menar att de positiva siffrorna beror på ett hårt och strategiskt arbete gentemot både invånare och företag.

Växjö går enligt undersökningen framåt en placering i totalrankingen jämfört med förra året och ökar främst i området ”Att arbeta” där kommunen ökar från plats 48 till 29.

Annons

– Det är väldigt kul att vårt arbete ger resultat, Växjös arbetslinje lönar sig och det ser vi nu, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

I undersökningen finns även en lista över var det är bäst att bo i relation till bostadspriset och denna ger Växjö plats 25 jämfört med 28 under 2016. Totalt hamnar kommunen på plats 18 i jämförelsen med landets kommuner – plats 9 när det gäller stadskommunerna.

– Allt som nu ses i undersökningen grundar sig ett hårt arbete samt ett bra samarbete mellan det offentliga och arbetslinjen. Tack vare ett bra företagsklimat lockar vi nya invånare och det är en stor framgångsfaktor. Växjö är ett gott föredöme för andra kommuner.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons