Växjö Lakers föll i sudden

Publicerad 17 mars 2017

Växjö Lakers visade ingen slutspelsform i första kvartsfinalen mot Malmö Redhawks. Laget öppnade starkt och sköljde över motståndet, men Malmös målvakt Oscar Alsenfelt stoppade chanserna.

Efter en mållös första period handlade allt om Malmö i andra perioden. Gästerna vann skotten med otroliga 14–0 och gjorde också kvartsfinalsseriens första mål genom Robin Alvarez.

I tredje perioden hade Växjö Lakers en puck i mål, men Dennis Everbergs styrning dömdes bort på grund av hög klubba. Med 1.24 kvar åkte en Malmöspelare ut. Växjö Lakers plockade målvakten och spelade sex mot fyra. Och med bara tio sekunder kvar kunde Tuomas Kiiskinen kvittera.

Matchen gick till förlängning. Växjö Lakers fick en tidig chans att avgöra i powerplay, men kunde inte utnyttja situationen. Det kunde inte heller Malmö i sitt första läge, men i det andra, satt 1–2. Nichlas Hardt gjorde målen på retur efter skott.

Viktor Andrén var dagens bästa spelare i Växjö Lakers. Han fick vakta målet när Joacim Eriksson var krasslig.

På söndag spelas match två i Malmö. Nu har de hemmafördel i serien.